САСТОЈЦИ

За кору (састојци за једну кору): 

50 г крупније сецканих лешника

50 г млевеног посног плазма кекса,

50 г млевених лешника,

100 г брашна,

7 кашика шећера,

2 дл киселе воде,

0,5 дл уља,

1/2 кесице прашка за пециво.

ПРВИ ФИЛ:

1,5 л сојиног (или палминог) млека,

300 г шећера,

4 ванил шећера,

220 г пудинга од ваниле,

1 кашика густина,

250 г посног маргарина,

100 г посне беле чоколаде,

100 г посног млека у праху,

100 г посне црне чоколаде,

100 г сојиног шлага,

1 дл киселе воде.

ДРУГИ ФИЛ:

300 г сојиног шлага,

5 дл киселе воде.

Још је потребно: 

300 г посног плазма кекса за другу кору,

300 г посног крема,

1 дл сојиног (или палминог) млека за натапање пискота.

ТОРТА СЕ ПРИПРЕМА НА СЛЕДЕЋИ НАЧИН:

У чинији помешати све састојке за кору, осим крупније млевених лешника, па сјединити све са кашиком. Плех(35×25) обложити папиром за печење, па по њему распоредити крупније млевене лешнике.

Преко њих полако сипати смесу за кору, формирати кору и пећи је у загрејаној рерни на 200°Ц 15 мин. На исти начин направити још једну кору. Сваку кору премазати са по 150 г посног крема.
За први фил ставити 1,3 дл млека да проври са шећером и ванил шећером, а са остатком млека размутити прах за пудинг и густин.

У млеку које ври скувати пудинг. Када се охлади (да буде млак) додати претходно измућен маргарин. Посебно умутити и 100 г сојиног шлага са киселом водом, па и њега додати у фил, па полако сјединити, а затим фил поделити на 1/3 и 2/3.

У 1/3 фила додати 100 г отопљене посне беле чоколаде и 100 г палминог млека у праху (или сојиног), па све сјединити миксером. У 2/3 фила додати 100 г отопљене посне црне чоколаде, па сјединити са миксером. За други фил измутити сојин шлаг са киселом водом.

Посну киндер торту филовати на следећи начин: прва кора премазана са кремом, 1/2 црног фила, шлаг. За другу кору поредјати посни плазма кекс претходно натопљен на кратко у млако сојино или палмино млеко. Преко плазма кекса нанети сав фил са белом чоколадом, па шлаг.

Затим ставити другу кору премазану са кремом, тако да крем буде са доње стране. Са остатком црног крема премазати целу торту, а са остатком шлага декорисати.

Палмино млеко, сојин шлаг и посни крем можете пронаћи у продавницама здраве хране. Торту направити мало раније, да би се лепо опустиле коре и стопиле са филом. Рецепт послала Маја.

(posnajela.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner