Антихристова армија и бројне марионете умрежени су у јединствен савез чији је основни циљ уништавање самосталних држава које се опиру Новом светском поретку и пројекту глобализације који се деценијама уназад све агресивније спроводи широм меридијана. На власт у многим земљама па и на нашим просторима инсталирали су своје људе који испуњавају све оно што је записано у агенди која се односи на уједињење свих и свега.

Залагање за прекид чланства Православних Цркава у Светском (=Екуменистичком) савету цркава Патријарх Цариградски г. Вартоломеј означио је, у интервјуу за амстердамски лист „Трув“ као – „апсурдно“. Ко је против екуменизма, тај „по други пут разапиње Христа на крст“, каже овај православни Патријарх.

(„Светигора“, бр. 67, стр. 33-34)

Око 2.000 особа протестовало је испред грчког парламента због нових школских уџбеника веронауке за које сматрају да угрожавају православну веру.

Учесници протеста предали су петицију парламенту, пре него што су се мирно разишли.

Да ли је ово реклама за Тојоту или екуменистички-сатанистичку цркву?

 

пролог

У данашње време у могућности смо да са различитих страна слушамо разно-разне гласове, који нам говоре, какав однос Православље треба да има према модерном друштву. Не треба сметнути са ума ни чињеницу, да због историјских услова (турска владавина), Православље није имало никакве везе са верским реформама, које су, посебно у средњем веку, озбиљно потресле западну цркву. Да би, након таквих „верских револуцијa“ и из њих, биле изнедрене и појавиле се разне протестантске деноминацијe (Лутеризам, Калвинизам, Цвинглинизам, Англицизам).

РЕВНИТЕЉИ ПРАВОСЛАВЉА

„Знај да морамо да служимо не времену - већ Богу.“

Св. Атанасије Велики

„Дух сергијевског легализма и компромиса са духом овога света влада данас, посвуда у православној Цркви. Међутим, ми смо призвани да упркос овоме будемо војници Христови.“ Отац Серафим Роуз, година 1980.